De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Cursus Stressregulatie & Coaching

Sport en het ervaren van druk of stress gaan hand in hand.
Denk aan serveren met matchpoint tegen of het moeten rijden van een nagenoeg foutloze race omdat degenen voor jou een topprestatie hebben neergezet.

Waar druk niet per se slecht is en zelfs de prestaties kan verhogen, zien we dat het omslagpunt naar stress er vaak voor zorgt dat een sporter zijn taak niet optimaal kan uitvoeren. Cursusleider Gijs Visser neemt je in twee sessies mee in het verschil tussen druk en stress, hoe stress ontstaat en wat je als coach kunt doen om jouw sporters te leren stress te herkennen en ermee om te gaan. Deze unieke cursus met veel interactie is een aanrader voor elke coach die met sporters werkt en voor coaches in andere vakgebieden die sportminded zijn. Centraal staat de persoonlijke verdieping en het zelf aan de slag gaan, waarbij je eerst jezelf beter leert kennen en vervolgens leert hoe je druk & stress bij je sporters kunt herkennen. Waar het in de sport maar al te vaak draait om winnen, gaat het in deze cursus ook om het leren omgaan met (de verwachting van) verlies.

De cursus is tweeledig: je krijgt zowel inzicht in je eigen stressfactoren en hoe je daarmee omgaat als inzicht in hoe je je sporters rond dit thema (beter) kunt begeleiden! Deelname is inclusief het boek ‘Stress – over stressregulatie en coaching’! Een praktisch boek voor elke coach die met sporters werkt & voor bijvoorbeeld docenten of mentoren die hun leerlingen beter willen begeleiden.

meer informatie over deze cursus is te vinden op de website van NLCoach