De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Filmrecensie: As One – Koreaanse film over tafeltennis

As One Korea

Door Jacek Offierski

As One KoreaHoewel tafeltennis over het algemeen een niche sport is kunnen wij toch genieten van een meervoud aan goede films. Voornamelijk vanuit de landen waar het de nummer 1 sport is. De meerderheid van deze films zijn drama’s of komedies waar vriendschap en liefde de hoofdrol spelen en tafeltennis enkel de achtergrond of premisse is. Als liefhebber kijk ik ondanks dit deze films met veel plezier.

Ditmaal ben ik op een film gestuit die onze sport een serieuzere rol heeft gegeven. Deze Koreaanse film (As One Korea) is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal uit 1991. In dit jaar besloten zowel de Noord- als Zuid-Koreaanse regeringen een gezamenlijke representatie naar de Wereld Kampioenschapen in Chiba te sturen, met als hoop de dominantie van China in de sport omver te werpen. Het vrouwenteam slaagt hier in.

Ik raad deze film aan medetrainers omdat het goed laat zien hoe teamintegratie plaatsvindt ongeacht de grote politieke en culturele verschillen. De persoonlijke motivatie van de spelers groeit naarmate de vorderingen van de integratie.

Er bestaat ook de mogelijkheid de film via internet te bestellen.