De Vereniging Van TafeltennisTrainers (VVTT) is de belangenvereniging van en voor de Nederlandse tafeltennistrainer. Zij behartigt hun belangen, waarbij zij met name streeft naar vergroting van de kennis en vaardigheden. De  VVTT is op 18 juni 1988 opgericht.

Bijscholing – Spelen met en tegen materiaal

Inhoud
In deze bijscholing gaat het over “spelen met en tegen materiaal (noppen naar buiten)”.
De docenten zullen het onderwerp praktisch insteken en ingaan op de basisprincipes die van toepassing zijn voor het gebruik van materiaal en de invloed daarvan op het spelen tegen materiaal. Met materiaal wordt bedoeld rubbers met noppen naar buiten. Het gaat hier dus over lange en korte noppen. Ook anti-topspinrubber wordt behandeld. Theorie over materiaal wordt afgewisseld met praktijk. Deelnemers zullen zelf kunnen spelen met materiaal en ervaren wat makkelijk gaat en welke moeilijkheden er zijn. Er wordt ingegaan op de volgende vraagstukken: Wat zijn de basisprincipes van materiaal? Wat zijn de voor- en nadelen van materiaal? Hoe geef je training aan spelers met materiaal? Wanneer begin je met materiaal? In de praktijk in de zaal kunnen deelnemers de inzichten van de docenten toepassen bij het spelen tegen materiaal.

Praktische informatie

Datum: zondag 19 juni 2022
Tijd: 13.00-17.00 uur
Plaats: TTV SKF, Veenendaal

Kosten: Leden VVTT 15,- euro, niet-leden VVTT 30,- euro
Inschrijving verplicht tot betaling.

Inleider(s): Dicky de Jong & Rinie Kling

Over de inleiders:

Dicky de Jong is TT4 trainer en speelt zelf al jaren succesvol met lange noppen. Hij zal zijn kennis en ervaringen delen. Hij speelt momenteel 1e divisie.
Verder is Dicky de Jong trainer bij SKF. Hij is afdelingstrainer in Gelre en hij geeft training op diverse tafeltenniskampen.

Rinie Kling is eveneens TT4 trainer en al decennia trainer/coach.
Hij heeft veel ervaring met spelers die materiaal gebruiken. Hij is momenteel trainer bij SKF en coacht daar eredivisie dames en landelijk A jeugd.
Rinie Kling is ook nog voorzitter van de VVTT.

Voor trainers TT3 en TT4 en ervaren TT2
Deze bijscholing is gericht op trainers met licentie 3 en 4. Ook geïnteresseerde TT2 en TT5 trainers zijn welkom.
Deze bijscholing geeft punten voor het behoud van je licentie.  

BIJSCHOLING: Spelen met en tegen materiaal
Deelname aan deze bijscholing kost 15,00 voor VVTT leden en 30,00 voor niet leden.